DIY : T-shirt maken



Hoi , vandaag ga ik laten zien hoe ik dit T-shirt heb gemaakt. Het leuke aan deze DIY is dat je alle kanten op kunt gaan  bijv. met wat voor model T-shirt en wat je op je T-shirt gaat afdrukken , dat vindt ik heel leuk want dan kan je je creativiteit lekker laten lopen!



Je hebt nodig : T-shirt transfer paper dat kan je kopen bij de Hema ,Bruna of de Albertheijn. Je hebt ook een T-shirt nodig het maakt niet uit wat voor Shirt het is maar het is wel verstandig om het op een licht shirt te doen anders zie je je afbeelding niet meer zo goed. verder heb je ook een Strijk ijzer , een schaar , bakpapier , een printer en een hard oppervlak nodig.



Als  1e ga je naar Word en daarin open je je afbeelding die je op je shirt wil hebben. Als je dat hebt gedaan klik je op de afbeelding en boven in Word zie je dan een paars tabblad met ''Opmaak" daar klik je op en dan zoek je het knopje op dat je op de foto ziet en klik je op ''Horizontaal spiegelen''. Nu staat je afbeelding in spiegelbeeld als je dat hebt gedaan print je je afbeelding uit op je Transfer paper LET OP!: zorg dat je afbeelding wordt uitgeprint op de lege kant en dus de kant met de rode strepen de achterkant wordt! leg hem goed in de printer!



Als je je afbeelding hebt uitgeprint zorg dan eerst dat de inkt goed is opgedroogd! dan kan je hem uit gaan knippen, zorg dat je zo weinig morgelijk wit ziet .


Nu kunnen we gaan strijken! voor de zekerheid kan je er beter iets onder leggen ik heb mijn shirt over de strijkplank heen getrokken maar je kan er ook een stuk karton onder leggen maar zorg wel dat er iets onder ligt want anders drukt het door op de andere kant van je shirt! leg nu je afbeelding met de rode lijnen naar boven en zorg dat hij recht ligt,


Leg je bakpapier eroverheen en strijk dan (Zonder stoomfunctie!) over de afbeelding maar dan cirkelende bewegingen en druk hard op de afbeelding doe dit dan 1 minuut lang. Als je dat hebt gedaan kan je het bakpapier eraf halen maar laat je het papier met de rode lijnen nog even zitten totdat het afgekoeld is als het afgekoeld is kan je het papier eraf halen.


Nu gaan we ervoor zorgen dat de afbeelding er ook opblijft. als je het papier eraf gehaald hebt leg je het bakpapier weer op de afbeelding en ga je weer met je strijk ijzer over de afbeelding maar nu hoef je niet hard de drukken gewoon erover heen gaan voor 30 seconden als je dat hebt gedaan wacht je weer tot het helemaal is afgekoeld en haal je voorzichtig het bakpapier eraf. als je nog meer afbeeldingen hebt net als ik dan herhaal je dit voor de anderen afbeeldingen. Als alles is gelukt heb je je eigen T-shirt!





Share this:

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Zo leuk dit! Ik had nog nooit van T-shirt transfer paper gehoord, maar je kunt er echt hele leuke dingen mee doen! Misschien dat ik binnenkort ook maar eens m'n eigen shirt ga ontwerpen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wat vind je van nagellak Queen?

Zoeken